contact@vildochlugn.com                  Mobil:  070 884 25 82                              Swish: 123 221 85 27                             Bank Giro 5278-4998

LogoHK.png

June 19, 2017

Lördag förmiddag på Kustcamp Ekön där Ostkustenkajak håller till. Nu är alla här. Kaffet står på bordet och vi bekantar oss med varandra medan Christian vår guide och "mannen vi litar på i alla väder" förbereder det sista ute i kulissen.

Christian går igenom hur man gör...

June 13, 2017

Idag händer det! Det jag länge drömt om att få göra. Att få klättra på is. Detta kan man göra på tillfrusna vattenfall, om man vet vad man gör och på glaciärer, om man vet vad man gör;) Och Jostedalsbreen är perfekt och en hel del säkrare än att klättra på ett tillfrus...

June 12, 2017

Den här känslan att svinga ryggsäcken upp på ryggen. Spänna bältena och börja att gå. Hur kan det komma sig att det känns så bra?

Jag funderar på om det kanske finns ett vandringsgen sedan den gången vi levde som nomader. En gång berodde ju vår överlevnad på att vi kun...

June 8, 2017

Det de flesta av oss upplever mestadels i livet är saker som vi redan känner till. Huset vi bor i. Platsen vi bor på. Vägarna vi tar. Arbetet vi gör och människorna vi umgås med.

Det kan vara något fint med det välkända. Samhörighet med en plats, med människor. Att djup...

June 7, 2017

Vaknar tidigt i mitt tält. Regnet trummar mot tältduken. När jag tittar ut möts jag av denna syn. Molntussar slingrar sig som rök längs bergväggarna. Den lilla bukten ligger spegelblank.

Vattnet som forsar i älvarna är nästan turkost. Jag måste fråga någon varför.

 Nu h...

June 6, 2017

Träden är ett skimmer av silver och ljust gröna nyanser längs bergssidorna när jag kör från Lom mot Jotunheimens Nationalpark.

Och efter bara några kilometer är det vinter igen!

Det går inte att fånga storslagenheten på bild. Storslagenhet är så förbundet med att vara d...

June 5, 2017

 Här kommer några ögonbilder från dag 2 på min tur upp mot Jostedalen.

Jag har satt Gps på Nissegården Camping som ligger strax utanför Lom. Där lovar de fina stugor, utsikt över fjorden och inte minst varför jag valde det möjligheten att få klättra en Via Ferrata över...

June 4, 2017

Författaren Siri Hustvedt deltar i ett samtal med den tyska konstnären Katharina Grosse och intendenten Nicola Graef på samlingsutställningen "Women in the arts" på Collectors Room Berlin.

I samtalet delar de med sig av tankar och erfarenheter de gjort sig som konstnäre...

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018