Det vackraste äventyret

Det vackraste äventyret

Yoga och Kajak på Helgelandskusten

4-8 augusti

Det här är ett äventyr att längta efter om man älskar hav och fjäll.

I fyra dagar ska vi utforska och uppleva Helgelandskusten kring Tomma guidad av Marit och John från Helgelandskajakk.

Helgelandskusten är känd för sin skönhet. Med sitt Azurblåa och smaragdgröna vatten med siktdjup på mellan 20 och 30 meter, vita sandstränder och fjäll som reser sig rakt upp ur vattnet är det en unik pärla i Norden.

Vi kommer hit för havet och kusterna men kommer också att bestiga ett fjäll (Tomskjevlan 922 m/ö) och ha möjlighet för fantastiska utsikter bland annat bort mot den enastående fjällkedjan "Syv söstrer".

På det här äventyret är det bra om du har lite paddelvana. Marit och John är våra instruktörer och guider på detta äventyr och delar givmilt med sig av sin långa erfarenhet som havskajakpaddlare. Så vi är i goda händer men det är bra om du redan känner dig trygg i din kajak så vår grupp blir någorlunda homogen.

Varje dag erbjuder ett äventyr med utflykter och upplevelser som du kommer att bära med dig länge.

Yogan kommer att anpassas äventyr, väder och ork och handlar om att få stärkt och smidig gjort kroppen efter eller innan våra "strapatser" och vara vår inspiration till att logga ut och koppla av.

Då vi vill vara så nära naturen som det bara går bor vi i tält och lagar vår mat ute. Vi kommer att ha en stor tältkåta med kakelugn med vid tillfälle av dåligt väder.

Schema

(Schemat är preliminärt då vi är beroende av väder och vind men också humör och behov, tillsammans gör vi det här till ett äventyr)

Tisdag: Ankomst kl 15.00. Landa.

kl 15-18 Välkomstfika. Vi landar sätter upp tält och tar en liten "bensträckare" i området runt Finnvikdalen till Røvika (fin stor sandstrand).

18.00-19.00 Matlagning.

19.00 Middag

21.00 Godnattyoga

 

Onsdag:

kl. 7.30 Morgonyoga

kl 8.30 Frukost

kl 10.00 Vi drar till Tomsvika og får tildelat kajaker med utrustning, torrdräkter + sko. Vi börjar med en introkurs. Och sedan går turen i det lugna farvattnet runt holmarna i Tomsvika. Strandhugg på en av holmarna där vi äter vår lunch och tar lite yogstretch/meditationsstund.

Marit och John är våra guider och instruktörer.

Kl 16.30-17.30 Yoga

Kl. 18.00 matlagning

Kl. 19.00 Middag

 

Torsdag:

kl. 7.30 Morgonyoga

kl 8.30 Frukost

kl 10.00 Heldags paddlingstur med strandhugg för lunch. Vi paddlar västsiden av Tomma, frånTomsvika till Finnvikdalen och besöker på vägen en grotta där folk bodde i stenåldern. (Liten gåtur på totalt ca 1 1/2 timme tur/retur). Under turen gör vi mysiga strandhugg bland annat för lunch. Om vädret är fint fortsätter vi norröver till Kiløya och Lomøya innan vi vänder tillbaka till Finnvikdalen.

Marit och John guider. 

Kl 16.30-17.30 Yoga

Kl. 18.00 matlagning

Kl. 19.00 Middag

 

Fredag:

Kl. 7.30 Morgonyoga

Kl 8.30 Frukost

Kl 10.00 Dagstur med topptur till den majestätiske Tomskjevelen 922 möh. Turen är väderberoende. Vi tar lunchen med.

Marit och John guidar.

Kl 16.30-17.30 Yoga

Kl. 18.00 matlagning

Kl. 19.00 Middag

 

Lördag: Avresedag

Kl. 7.30 Morgonyoga

Kl 8.30 Frukost

Packa.

Kl 10.00-12.00 Avresa

Pris: 6 900 kr inkluderar alla turer med kajak, kajakutrustning och utrustning som tält, kök, yoga, yogamattor etc.

INFO OM SCHEMA, BOENDE OCH BOKNING

Schemat är preliminärt. Väder och vind avgör turernas destination. Men Marit och John på Helgelandskajakk lovar att vi kommer att få fina upplevelser hur som.

Priset är inkluderat inkluderar alla turer med kajak, kajakutrustning och utrustning som tält, kök, yoga, yogamattor etc. Du ska själv ha med sovsäck, liggunderlag och mat för 5 dagar. När du anmäler dig får du en utförligare packlista.

SÅ HÄR GÅR DET TILL NÄR DU BOKAR

 

Din bokningsmejl går till mejladressen contact@vildochlugn.com

Din bokning bekräftas och du får ett välkomstbrev med all relevant info och ofta medföljer en packlista.

Inbetalningen ska ske till Swish: 123 221 85 27 eller Bank Giro 5278-4 och ska betalas senast 7 dagar efter vårt äventyr.

Blir du sjuk har du givetvis ett giltigt skäl till att inte fullfölja äventyret och du blir inte fakturerad. Vi kommer dock att be om ett läkarintyg.

Kan du inte komma med av relevanta skäl och vi hittar en ersättare går fakturan vidare till denna person.

Uteblir du utan skäl och du på så vis upptar en plats som kunnat gå till någon annan kommer en faktura att skickas till dig.

Vi tar ingen  bokningsavgift och du betalar först resan efteråt för att vi litar på dig!

Litar på att när du bokar vet med dig att du vill och kan komma med på äventyret, samt att när du bokar dig accepterar betalningsvillkoren.

Du kan avboka din resa fram till 1/6 2020. Därefter är din bokning bindande. Och du faktureras på beloppet om du eller vi inte hittar någon som kan överta din plats.

Platserna är begränsade till 10 deltagare.

Vill du boka en egen gruppresa kontakta mig.

Bra att veta;

När du anmäler dig till Äventyret är det rekommenderat att vara med på samtliga turer och yogapass. På detta sätt skapar vi en skön stämning i gruppen. Kan du inte vara med på någon av aktiviteterna ber vi dig om att kontakta Linnea i god tid.

HUR KOMMER JAG DIT

Tomma Hytteudlejning

Bil + Färga från Stockholm cirka 14 timmar

Flyg Stockholm- Sandnesssjöen cirka 3 tim. + transport (bil + färja till Tomma)

Det går även att komma till Tomma via NextJet och som flyger mellan Stockholm til Hemavan. Och därifrån kan man beställa transport till Tomma (via Blå Veien (E12)

En kontaktlista kommer att göras där vi kan tipsa varandra och eventuellt arrangera att samåka.

contact@vildochlugn.com                  Mobil:  070 884 25 82                              Swish: 123 221 85 27                             Bank Giro 5278-4998

LogoHK.png