Vild & lugn är ett helt nytt resekoncept som erbjuder äventyrspaket till alla som längtar efter att logga ut och uppleva storslagen vild natur genom vandring, kajaking, klättring och yoga. Äventyr som utmanar kroppen och sinnet och ger upplevelser som vardagen sällan bjuder oss idag.

Vill du skriva om Vild & Lugn eller om en speciell resa kan du hitta relevant info här.

Kontakta gärna Vild & Lugn om du inte hittar den information du söker eller om du vill gå mera på djupet.

Ladda ned pressrelease.

Är du reporter eller bloggare och vill verka som ambassadör för Vild & Lugn finns det avsatt plats på vissa paketresor att komma med till självkostnadspris eller utan kostnad beroende på deltagande och samarbete.

VILD & LUGN

Opphem Västergården 1

590 46 Rimforsa

contact@vildochlugn

www.facebook.com/vildochlugn

Orgnr: 6503283423

Bankgiro: 592-1614

Vild & Lugn har många fina bilder till pressbruk. Just nu håller vi på att bygga upp ett bildarkiv, så att du kan ladda ned direkt från sidan. Tills dess kolla arkivet eller mejla Vild & Lugn och be om att få bilder tillskickade. Skriv om bilden ska användas till tryck eller för nätet. Så får du rätt filstorlek. Skriv även om du är intresserad av en bild från ett särskilt event.

VILD & LUGN är en verksamhet som skapats och drivs av Linnea Jensen. Konceptet med att göra äventyrspaket som mixar yoga med andra outdoorsaktiviteter har växt naturligt ur Linneas andra verksamhet Linnea Jensen Yoga. Linnea Jensen Yoga har funnits på full time basis i cirka 6 år och drivs bland annat både i en studio i Linköping och Opphem.

En stor kärlek till naturen, till det enkla livet runt en lägereld. Till att färdas i kajak, vandra och klättra. Och se ett stigande intresse och behov bland deltagarna på yogakurser, workshops och event för att logga ut och downsiza födde idéen till Vild & Lugn.

LINNEA JENSEN

Jag är en asfaltsunge som hellre höll till i de små dungarna och planteringarna som fanns i närheten av hyreshusen där jag bodde än på lekplatserna. Dessa minuskula plättar av grönt blev platser för stora äventyr i vildmarken. Vi byggde kojor och låtsades göra upp lägereld, vi kunde prata med vilda djur och "skogen", ja rättare planteringen, var vårt gömställe. Där var vi alltid i säkerhet.
Jag hade ingen Mulletant till mamma som Ola Skinnarmo, eller någon göteborgsk fridykare till pappa som Annelie Pompe. Men jag kände stor vånda bland hyreshusens asfaltsgårdar och drogs till gräs, blommor, träd och djur som en i sjönöd.

De gånger jag fick följa med till mina kompisars lantställen ute vid kusten eller på nån ö i en stor sjö, ville jag helst när söndagen kom och helgen var över, gömma mig för att slippa åka tillbaka till asfalten och den på alla sätt trånga lägenheten i förorten Ryd utanför Linköping.

 

När jag äntligen kunde flytta hemifrån och bestämma själv sökte jag mig till stugor och skjul bara för att få vara nära naturen, få vara fri och rå mig själv.
 

Jag gick på konstskolor och levde det stökiga, festande, bohemlivet och försökte förgäves förena det med min naturlängtan och mitt behov för att röra på mig, vara fysisk.
I dessa år föll det mig aldrig in att jag kunde ta ryggsäcken på ryggen och bara bege mig ut. Det föll mig inte in att allt det jag längtade efter var det massor av människor som gjorde och det kallades friluftsliv.

Min konstnärskarriär tappade så småningom om fart. Lusten att stå på vernissage och försöka sälja in mig till kulturråd, konstintresserade företag och obskyra kultiga tidskrifter blev mindre och mindre och till slut blev även arbetsstunderna i ateljén ansatta av ett urholkande varför. Så jag blev yogalärare istället.
Jag kan inte förklara det hoppet men det som detta innebar var att jag plötsligt fick en plattform att dela kroppsglädje och självinsikt på. Jag var min egen, och skapandet av klasser, workshops och resor tillfredsställde min kreativa ådra.

 

Fortfarande med stor utlängtan och ett par barn som blivit stora och redo att flyga från boet började något ta form. Något Vilt & Lugnt.
 

Efter en vår med nätter sovandes i ett billigt tält från Biltema. En sommar med kajakturer i sjö och skärgård och övernattningar i några nu lite tåligare tält. Många vandringar i skog och mark. Och för att inte tala om klättringen som dök upp mitt i livet, gick det upp för mig att det var dags att ta äventyrslustan allvarligt. Att infria den längtan som barnet i mig bar på under hela barndomen.

Och att dessa äventyr ska delas med andra med samma längtan.

contact@vildochlugn.com                  Mobil:  070 884 25 82                              Swish: 123 221 85 27                             Bank Giro 5278-4998

LogoHK.png