Om att vara knäpp!

March 21, 2016

 

Jag har köpt ett billigt tält på Biltema,199 kr endast. Jag hoppas att de som sytt det har det bra. Jag har satt upp tältet i trädgården. Då vi bor på landet omgiven av skog och mark är det nästan som att vara ute i naturen. Jag sov i tältet i natt. Det är den 20 mars och det var minusgrader. Jag är kvinna. 51 år. Ostraffad och.... välfungerande?

 

När jag packade ihop mina grejer igår kväll för att lägga mig i tältet sade en av mina söner (17 år) Hej då och god natt mamma med sitt knäppa liv! "Knäppa liv"!? Bara för att man vill ligga i tält!!!

 

När jag hade bäddat ned mig, i värmen på lammskinnen och under dubbla täcken jublade det till inom mig, lycka?! Att bara vara åtskiljd natten och naturen av en tunn tältduk. Att känna sig skyddad, i lä och varm men att vara samma som det omkring mig. Jorden under mig, himlen över mig. Ugglan i trädet, rävens skri. Att inte vara åtskiljd, upphängd eller åtsnärjd. Möblerna, teknologin, det komforma, normerna. När jag är inne i mitt hus är det så mycket jag ska, så mycket som känns viktigt, på liv och död viktigt. Men när jag ligger i mitt tält blir allt som nyss hade sådana proportioner oviktigt, ja nästan löjligt.

 

Jag sov tryggt och gott. Vaknade några gånger. En gång för att kissa och då badade månen hela jorden i sitt silversken och stjärnorna dansade på himlen. Jag stod ett tag och lät det genomstråla alla mina sanser. Om morgonen var det frost och det översta täcket var fuktigt. Väckt av fåglarna, först koltrasten, sedan tranorna och till slut alla småfåglarna. Bofinken har kommit!

 

Det kan vara att det här tältandet är knäppt, inget som normala vuxna människor (kvinnor?) ska syssla med om man inte vill bli betraktad som en särling, en knäppgök. Men här inifrån mitt tält ser det närmast omvänt ut. Det vi håller på med i våra hus, i vårat konstruerade stresspåslagna dödsviktiga liv det är det som inte verkar helt normalt.

 

Jag undrar om du skulle se det om jag bjöd in dig i mitt tält?

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv