Stråk av lycka

March 27, 2016

 

Stråk av lycka. En känsla av rikedom. Jag luftar ut i tältet och hänger upp fårskinnen och täcken till vädring på staketet. Solen värmer. Det blåser men vinden kommer från sydöst och är varm. Vedrök i luften. Småfåglar kvittrar. Kroppen rör sig med lätthet, nakna fötter i gummistövlarna.

Och så plötsligt genomströmmas jag av lycka. Den genomrisslar kroppen och sinnet, en känsla av storhet och utvidgning. Vad är det som gör det? Sekunden innan kan vara fylld av funderingar till och med oro över till exempel ekonomi eller över att inte prestera nog. Men dessa tillkortakommanden tycks mera som ytliga skrapsår för lyckan verkar inte bry sig eller ta notis. Den kommer som den vill, plötsligt och lyser upp alla vrår med tillräcklighet och tillit.

 

Detsamma med känslan av rikedom. Jag rör mig genom huset. Hämtar något från övervåningen, går ned för trapporna. Alla sinnen registrerar. Ljuset som väller in i yogarummet lägger sig som honungsgula utdragna rektanglar över parkett golvet. Doften av tvätt som torktumlas nere i källaren. Ljuset i köket, en nytvättad bleknad trasmatta på golvet, vitsippor och blåsippor i ett litet duraflexglas på köksbordet omgiven av en grupp små gula påskkycklingar. Och rikedomen som fyller ut varenda kvadratcentimeter av vårt gamla, nedslitna hus.

 

Den slår ned då och då, den här känslan. Den kan inte tvingas fram eller resoneras fram. Den kan inte berättigas av fakta i ett resonemang. Rikedomskänslan så väl som lyckokänslan är sinnesförnimmelser som är djupt funderade i något som känns opersonligt. Något som jag inte kan prestera mig till eller anstränga fram. Något som bubblar upp från en djupare källa, som verkar utifrån sin egna lag. Jag tror det är kärlek men den handlar inte om kärlek till mig personligen. Snarare tror jag att det handlar om livet som plötsligt genomfars av kärlek till sig själv.

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv