Det handlar om att veta vad som är nog!

April 24, 2016

Jag träffade Tomas idag som jobbar som affärscoach. Han hade hört om mitt projekt Opphem Nature Camp och erbjöd en gratis konsultation för att han tyckte att konceptet var relevant och spännande.

 

Igenom några timmar och en kanna kaffe ställde Thomas mig frågor som efter hand skapade mera klarhet för mig omkring fällorna och möjligheterna i mitt projekt. Och också visade mig  på vägar att gå och inte gå.

Det var värdefulla timmar som också satte något på sin spets. Något som kan vara svårt att validera i ett samhälle som är så fokuserat på utveckling och växt, prestation och konsumtion.

 

Opphem Natur Camp är en liten anläggning med 4 stugor och 16 sängar. I det stora tältet kan man vara en större grupp om man vill ligga på liggunderlag, annars är det 16 personer som är max för en övernattning. Och så är det tänkt att förbli.

 

Campen är en plats för utloggning. Det är en plats för dig som behöver en paus från alla måsten. En plats för dig som behöver vila hjärnan. Som behöver komma bort från stadens brus till en plats i naturen, där det är stilla. Till dig som längtar efter enkelhet men har glömt bort hur man hittar den. Och det är min dröm att efter en natt, en helg eller en vecka att du känner dig återhämtad, inspirerad, uppfylld och kanske kan återvända till din vardag med ett lite annat perspektiv.

 

När jag planerar uppförandet av Opphem Nature Camp är det inte för att jag vill ha mera att se till eller tjäna mera pengar. För mig handlar det om att hitta precis den rätta nivån för att visionen inte ska missta sin ljuskraft, sitt förändringspotential för mig och andra.

 

Det handlar om att veta vad som är nog.

 

Detta ställer onekligen några frågor. Hur mycket behöver jag för att leva ett meningsfullt liv? Denna fråga ligger implicit i hjärtat av campens koncept. Hur mycket behöver vi? Kan man tänka sig att man skapar ett företag som inte handlar om mera växt, mera profit men som handlar om att skapa tillräckligt? Vi lever i en sönderstressad kultur. Människor lider av utbrändhet och en annan konsekvens är depression. I 2020 menar Världhälsoorganisationen att psykisk ohälsa kommer att gå om HIV som den vanligaste förekommande diagnosen i världen. Vi måste fråga oss vad det beror på. Att ständigt vara på och att alltid söka efter att prestera mera vart leder det oss?

Så när jag nu preciserar min vision för Opphem Nature Camp är det viktigt att jag hittar min nivå för prestation och växt.

För om jag inte själv kan logga ut hur kan jag då inspirera andra till att göra det.

 

PS: Tack Tomas!

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv