Kvinnlig medelålders äventyrare?!

July 30, 2016

Cathy O´Dowd var med i det första sydafrikanska teamet som i 1996 besteg Mount Everest.

I hennes bok "Just for the love of it" berättar hon om när expeditionen skulle sättas samman. Det hade bestämts att även en kvinna skulle få chansen att ingå i teamet och bland de ansökande var det många medelålders kvinnor med nu vuxna barn som ansökte och ville ingå i expeditionen.  Cathy O´Dowd var själv i mitten av sina tjugo 1996 och hon tolkade dessa kvinnornas intresse för att ingå i expeditionen som ett behov för att finna ny mening i livet. 

 

Jag tänker att hon kan ha rätt men om en medelålders kvinna drömmer om att bestiga Mount Everest tror jag det är fött ur något mera än att hitta ny mening i livet annars kanske man nöjdes med att köpa hund, en motorcykel eller göra en makeover i sitt hus?

 

Men bortsett från det så är det nog jag som är den medelålderskvinnan Cathy O´Dowd beskriver i sin bok, dock har jag inga drömmar om att bestiga Mount Everest (hrm...jag undrar om jag här ska skriva ännu? ;) men jag drömmer om något som liknar det. En uppdämd äventyrslusta mullrar inom mig.

 

Jag har varit ankaret som hållit mig och mina barn fästa till en verklighet som många andra delar på den här sidan av jordklotet. Det har handlat om att äta, sova, goda upplevelser, tjäna pengar, lösa konflikter, älska barnen djupt och innerligt, göra matsäck, bli skitförbannad och skrika och gorma, påminna om vantar, krama om. torka tårar, utfärda begränsad datortid, bråka om hur länge det är ok att duscha, laga middag, räkna pengar och se om det finns nog till vinteroverallerna, laga middag ja just, det har jag redan skrivet. Men nu ser det sin ände. Linus 19 år har flyttat och har börjat sitt vuxenliv i Köpenhamn och Pelle följer efter om två år.

 

Den här förändringen slår luften ur mig och är otroligt svår att fatta men samtidigt så är något annat på gång.

 

Jag återförenas med något inom mig som jag delvis levde ut innan barnen kom till världen men som jag då inte förmådde leva så bra eller så tillfredsställande. Äventyrslivet. Livet i frihet och enkelhet men starkt av stora upplevelser.

 

Nu har jag allt som ska till. Jag har modet och en djup inre nöjdhet. Mina äventyr idag kommer inte att handla om att söka mening. Det handlar inte om att jag är tom och ska fyllas på.

Bara så du vet Cathy O´Dowd!

Det handlar om att världen är så fylld till brädden av äventyr och jag vill inte missa ett ända ett.

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv