Jag går hellre ut i tältet!

September 17, 2016

 

 

Det är morgon. Jag har ställt den stora korgstolen nära kaminen och borrar ned mina bara fötter i den varma fårfällen. Tältdörren står öppen för frisk luft och utsikt. Kall luft strömmar in och blandar sig med värmen, det blåser en lätt men kylig vind idag,

Efter en lång period av värme var det bara 6 grader vid sjutiden i morse. Tänder upp och det tar inte lång tid för elden i den lilla kaminen att driva ut fukten och kylan. Sätter kitteln på kaminen och snart kokar vattnet till morgonteet.

Medans jag äter min frukost läser jag Randi Skaugs " "Drömmeturer i Norge".

Randi Skaug inspirerar. Hon är en kvinna som tar på tur, kajakar, klättrar och vandrar. Dessutom har hon bestiget Mount Everest.

 

Jag tycker det finns för få kvinnor som tar på tur. För få kvinnor som lämnar den fysiska komfortzonen. Jag undrar varför. Sätter över lite mera vatten och kokar mig dagens första kopp kaffe.

 

Katten ligger och tvättar sig. Småfåglar kvittrar i träden runt tältet. Elden sprakar.

Tänker på ett citat jag hörde i en av Thomas Dybdhals texter, "Livskvalitet handlar inte om att ha det bekvämt men om det som skärper sinnena (höjner bevidstheden), förhöjer medvetandet.

 

Allt som sker i livet utspelar sig mot döden som bakgrund. Och ovan på denna bakgrund finns erkännandet av tidspillets konsekvenser, bekvämlighetens fällor och andra livsonödigheter. Helt enkelt sådant som minskar livskänslan.

 

Jag går hellre hit ut i tältet och sover än stannar inne i husets torra värme.

Månskenet som dansar över trädgården och trädens siluetter tecknar vackra mönster på tältduken. Hornugglorna som bodde här i våras skriar från skogen och berättar att vi fortfarande är grannar. En vind risslar i duken. Under täcket är det varmt.

När jag senare om natten vaknar för att blåsan gör sig påmind, ligger jag länge och tar sats. Vill helst inte upp och ut. Men när jag väl kryper ur min varma bädd och ut ur tältet får jag se månen lysa som en magisk stor rund kula över marken och skogen. Hela landskapet badar i silverljus. Daggen är isande kall mot mina bara fötter. Jag är trött men alla sinnen är vakna. Det här hade jag inte upplevt inne i huset.

 

Jag vill att varje stund fram till mitt sista andetag ska vara till bredden full av upplevelser för alla sinnen.

För som sången säger! Ingen bekvämlighet, inte en ända pryl i världen kan ersätta det.

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv