Nedräkning!

October 7, 2016

 

Nedräkningen har börjat.

Räkningen ned mot slutet. Räkningen ned mot det  "oåterkallerliga". Det som inte kan kallas tillbaka. det som jag inte kan ropa till och säga STOPP!!! Jag vill inte!

När jag skriver det här sitter jag i tältet. Det som nu ska skrivas kan liksom inte skrivas i ett hus. Tältet, är min tipi. Den är stor och rymmer både säng, bord och korgstol. Och så kaminen förstås. Den eldar jag i, för idag är det kallt och vi skriver 7 oktober.

 

Jo det finns något oborstat, och sigenarelikt i min personlighet. Min morfars mor var tydligen sigenare, kanske betyder det något. Jag tröttnar fort på att vara inomhus. Och då är det bra att ha ett tält att gå ut i. I det hela taget tröttnar jag fort eller snarare jag är snabb, suger åt mig märgen i ting, genomlever och blir färdig och går vidare.

 

Men nu är en annan femma. Den här nedräkningen undrar du kanske? Vad handlar det om?

Det handlar om att den viktigaste tiden i mitt liv. Den absolut starkaste ledstjärnan på min himmel, Supernovan, mina barn, har blivit stora och är på väg bort från den gosiga, jobbiga, krävande, alltigenom kärleksfyllda barnahimlen och på väg ut i sina egna vuxengalaxer.

Och här står jag nu med en ihålig känsla av att tappa fart, att behöva anstränga mig för att fylla upp mig med mening.

 

Jag behöver göra något!! Jag behöver också flytta hemifrån! Jag behöver börja ett nytt äventyr! Och det är det nedräkningen handlar om.

Jag ska ut på äventyr!

 

Och äventyret börjar den 1 juli 2018. Då är också den andra ungen utflugen och då blir det för allvar tomt i Västergården. Och det vill jag helt enkelt inte uppleva! Vara med om! Acceptera!

 

Så då är det ett gäng saker som ska förberedas. För jag ska inte flytta in till en lägenhet i stan för att kunna gå oftare i teatern. Jag ska heller inte flytta till solkusten för att kunna spela golf varje morgon och dricka drinkar till lunch . Nej. Jag ska köpa mig en Mercedes Sprinter, och bygga om den till ett hem

Så på min lista nu står:

Ge bort alla böcker...det kommer att bli svårt!

Ge bort alla möblerna...ungarna får ta vad de vill ha först. (Vet förresten inte om jag kan göra mig av med köksbordet...hrm....kökssoffan.....århh....vad med den stora spegeln....korgarna...åhhh aj aj vad svårt.)

Rensa ut garderoberna....inga problem.

Sortera fotografierna....oh nej, vad ska göra med dem och jag som börjar gråta varje gång jag plockar i fotolådan.

Slänga allt skräp...phyyyy skitjobbigt. Kan jag inte ringa nån som tar hand om det?

Köpa en begagnad Mercedes Sprinter...KUL! Nån måste nog hjälpa mig, så jag inte kommer hem med ett vrak.

Bygga om den begagnade Mercedes Sprintern...ok, polska byggjobbar? Micke på macken? Eller ska jag själv? Kan jag det?

Bygga upp min verksamhet Vild & Lugn...Spännande och check!  Är definitivt på gång.

Säga upp hyreskontraktet för Västergården till juli 2018....vågar jag?

Säga upp hyreskontraktet för lokalen i stan till juni 2018...ska jag vänta lite?

 

Och de flesta punkter på denna lista har sin egen lista med grejer som ska göras. Så det är bäst att jag börjar redan nu. Igår gav jag bort massagebänken till Elin.

 

Och vad ska jag sedan göra, kanske du undrar? Den dagen jag lämnar nyckeln i brevlådan, stänger dörren om det tömda huset och kör ut genom utfarten? 

När jag kör ut ur Opphem den 1 juli 2018 med min kajak fastsurrad på biltaket. Mina klättergrejer finns i bilen, tillsammans med datorn, yogamatta, ritgrejerna och det andra jag behöver för att få något att äta och hålla mig varm.

 

Bilen kommer att vara mitt hem, som på vissa tider av dagen omvandlas till mitt kontor.

Sedan har jag all den utrustning som Vild & Lugn behöver för de yogaäventyr vi ska göra tillsammans de kommande åren i en släpkärra.

 

Men till det första jag ska göra. Detta jag drömmer om innan jag somnar på kvällarna (förutom att jag också blir intervjuad av Skavlan, bara han vet av vilken grund!?)

 

Jag ska köra till några stora berg och drunkna i storslagenhet och vild natur. Och när jag står på toppen och kippar efter andan ska jag låta mig fyllas upp av alltings möjligheter! 

 

Då är jag på noll och kan trycka reboot! Äventyret kan börja!

 

Vill du följa mig på resan. Följ min blogg! :)

 

 

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv