Vad behöver jag? Egentligen?

October 19, 2016

 

Lite uppdateringar.

Idag stod det elda kartonger på listan. På fredag kommer det nämligen några gubbar och lättar Västergården för skräpet som under ett par år växt sig till en gigantisk "oöverkomlighet" och som hotar att spränga förrådsdörren i bitar.

Så det är väldans på tiden och dessutom är det ju en del av planen.

Planen att downsiza, förenkla, tills det bara är det mest basala kvar. Tills det är dags att ge sig av.

 

Vad behöver jag? Egentligen?

Hur många vinterjackor? Hur många vaser, glas och lådorna med gamla gummisnoddar, vinförpackningar, batterier, manualer och ungarnas flugfiskekrokar som aldrig kom till användning.

 

Du nickar igenkännande, kan jag märka ;)

 

Men blir du också lite orolig? Tänker du kanske på att om det var du som skulle flytta in i en bil? Alla sakerna och möblerna som du skulle vara tvungen att ge upp? Allt detta som vi definierar oss genom. Minnena som sitter i allt från diskhanddukar till lakan, till ljusstakarna, soffan och för att inte tala om böcker, gamla leksaker, fotoalbum och tavlorna.

Vårt materiella liv, ett rotsystem som sträcker ut sig i husets alla hörn och avkrokar, ut till förråd, garage och bodar. Att skära av detta rotsystem? Att se vad som händer när man släpper taget om allt detta ägande?

 

När alla kartonger är uppeldade förmår jag ändå inte att gå in. Det har börjat regna men jag lägger på ett par extra vedträn och sätter kitteln på elden till förmiddagskaffet.

Elden värmer och kaffet smakar gott. En koltrast finner plötsligt fram en försiktig slinga toner.  Det påminner mig om våren mitt i doften av vedrök, förmultnande höstlöv och en skog som står och glöder i gult och orange.

 

Och jag tänker att detta är så mycket mera, fyllt med så mycket "underbarheter" för alla sinnen.

Det finns inte en ända soffa eller grej i världen som kan slå stunden vid en lägereld.

Jag tror jag kommer att klara det! :)

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv