Jag är förbannad! (Till ingen världens nytta)

November 12, 2016

Jag är förbannad. Förbannad på ett oriktat sätt. En kombination av lång tids irritation och en nylig skedd händelse. Jag är inte förbannad på någon person. Jag är förbannad på en trend. Jag är förbannad över att leva i en kultur som lider av tvångsbehovet för ständig utveckling och som alltid söker simplifiering. En kultur som hela tiden framhäver nyttan som det bästa av allt.

 

Det sköna med konsten!

Jag är konstnär i grunden.

En av de mest befriande sakerna med att arbeta som konstnär, var det helt nytteslösa i att göra konst. Det fanns ingen grund till att skapa alls. Ingens liv stod på spel, ingen samhällsordning, ingen ekonomi (förutom min egen;). Det var dödens allvarligt för konstnären, (jag) och den lilla skara som av någon underlig anledning inte kunde leva utan konst. Men annars ja, annars var timmarna, åren och livet i ateljén ett helt och hållet själviskt och onyttigt sätt att bedriva tiden på.

Det finns något fantastiskt befriande i det nytteslösa! Inte befriande som det nytteslösa i en eldriven vinöppnare, en sådan simulerar nyttighet fast alla vet att den egentligen är helt meningslös.

 

Det onyttiga äventyret

Jag håller på att bygga upp en ny verksamhet. Den handlar om äventyr. Äventyr är per definition lika onyttiga som ett stycke konst. Äventyr det gör man bara för sin egen skull, för att man har passion, för man är nyfiken på vad som händer runt hörnet, bortom gränsen, bortom bergen, förbi sin bekvämlighetszon. Äventyr har inget med samhällsutveckling att göra. Det har heller inte med självutveckling eller kompetensutveckling att göra. Det har inget med att bli en bättre människa att göra. Och äventyr bidrar garanterat heller inte till ett förbättrat BNP.

 

Som ägare av Vild & Lugn vill jag naturligtvis att så många som möjligt får upp ögonen för att det nu väntar både stora och små äventyr. Strapatser och upplevelser i stor vild natur. Att för en stund ha legitim möjlighet att logga ut från alla krav och måsten och få känna sig äventyrlig, avkopplad, pliktlös och ja totalt onyttig.

 

Marknadsföring och trender

Men nu kommer det bittra i kalken, smolken i ögat, paradoxen i kråksången. Det går inte att marknadsföra!

Ska jag vara säker på att kunna locka dig med ut på äventyr måste jag se till att garantera att du får något för penningen. Att "bara" uppleva ett äventyr är inte nog.

Trenden säger att du vill ha något mera!

Enligt trenden vill du nämligen vara säker på att äventyret bidrar till din självutveckling och hjälper dig med att bli en starkare, dugligare, bättre person. Att äventyret bidragit till din personliga växt och därmed kommer att förbättra jobbprestation, dina relationer och till en känsla av att det finns någon nytta med ditt liv!

 

Och sättet detta ska garanteras på är att jag intygar att det är det som kommer att hända dig om du följer med mig på ett äventyr.

Det räcker inte att beskriva till exempel Lofoten, berätta om paddlingen, yogan, vandringen, naturen. Du vill ha garantier för att resan är värd den tid den tar från dig, de pengar den kostar dig.

Och en av de garantierna enligt denna trend är den jag som arrangör ställer genom att klart och tydligt ha svarat på följande frågor.

 

Varför har jag själv behov för att vara äventyrlig?

 

Vad har jag själv för nytta av att vara mera äventyrlig?

 

Vad har jag vunnit på att bli mera äventyrlig?

 

Vad ledde mig till att vilja dela äventyr med andra?

 

Mina svar på dessa frågor ska göra att du känner dig inspirerad. Mina svar får gärna handla om svåra livshändelser som till exempel skilsmässa, cancer eller en närståendes plötsliga död som drabbat mig men som jag tagit mig igenom. Och du ska kunna känna igen dig i min historia. Och min historia ska få dig att känna att om du följer med mig på ett äventyr, så blir ditt liv också magiskt! För vi utgår ifrån att mitt redan är det! Det har jag ju visat dig både på instagram, facebook och bloggat om.

 

Och slutligen

Och slutligen säger trenden att den som vill nå ut med sin marknadsföring gräver sin egen grav om det används mer än 5 ord att beskriva något med.

Budskapet ska vara slagkraftig, gå in till benet och varenda ord måste bära nyttan i sig. För du som potentiell kund har inte tid till utsvävningar. Så du slutade förmodligen att läsa långt tidigare i texten.

Så här sitter jag nu till ingen världens nytta. Och det är förmodligen helt otänkbart att du vill följa med mig på äventyr nu!

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv