Det är jag som är Vild & Lugn

January 6, 2017

Jag är en asfaltsunge som hellre höll till i de små dungarna och planteringarna som fanns i närheten av hyreshusen där jag bodde än på lekplatserna. Dessa minuskula plättar av grönt blev platser för stora äventyr i vildmarken.

 

Vi byggde kojor och låtsades göra upp lägereld, vi kunde prata med vilda djur och "skogen", ja rättare planteringen, var vårt gömställe. Där var vi alltid i säkerhet.


Jag hade ingen Mulletant till mamma som Ola Skinnarmo, eller någon göteborgsk fridykare till pappa som Annelie Pompe. Men jag kände stor vånda bland hyreshusens asfaltsgårdar och drogs till gräs, blommor, träd och djur som någon i sjönöd.

De gånger jag fick följa med till mina kompisars lantställen ute vid kusten eller på nån ö i en stor sjö, ville jag helst när söndagen kom och helgen var över, gömma mig för att slippa åka tillbaka till asfalten och den på alla sätt trånga lägenheten i förorten Ryd utanför Linköping.

 

När jag äntligen kunde flytta hemifrån och bestämma själv sökte jag mig till stugor och skjul bara för att få vara nära naturen, få vara fri och rå mig själv.

Jag gick på konstskolor och levde det stökiga, festande, bohemlivet och försökte förgäves förena det med min naturlängtan och mitt behov för att röra på mig, vara fysisk.
I dessa år föll det mig aldrig in att jag kunde ta ryggsäcken på ryggen och bara bege mig ut. Det föll mig inte in att allt det jag längtade efter var det massor av människor som gjorde och det kallades friluftsliv.

Min konstnärskarriär tappade så småningom om fart. Lusten att stå på vernissage och försöka sälja in mig till kulturråd, konstintresserade företag och obskyra kultiga tidskrifter blev mindre och mindre och till slut blev även arbetsstunderna i ateljén ansatta av ett urholkande varför. Så jag blev yogalärare istället.
Jag kan inte förklara det hoppet men det som detta innebar var att jag plötsligt fick en plattform att dela kroppsglädje och självinsikt på. Jag var min egen, och skapandet av klasser, workshops och resor tillfredsställde min kreativa ådra.

 

Fortfarande med stor utlängtan och ett par barn som blivit stora och redo att flyga från boet började något ta form. Något Vilt & Lugnt.
 

Efter en vår med nätter sovandes i ett billigt tält från Biltema. En sommar med kajakturer i sjö och skärgård och övernattningar i några nu lite tåligare tält. Många vandringar i skog och mark. Och för att inte tala om klättringen som oväntad dök upp mitt i livet, gick det upp för mig att det var dags att ta äventyrslustan allvarligt.

Att infria den längtan som barnet i mig burit på under hela barndomen.

 

 

Och att dessa äventyr ska delas med andra med samma längtan.

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv