Fotodagbok Norge 4 juni

June 5, 2017

 Här kommer några ögonbilder från dag 2 på min tur upp mot Jostedalen.

 

Jag har satt Gps på Nissegården Camping som ligger strax utanför Lom. Där lovar de fina stugor, utsikt över fjorden och inte minst varför jag valde det möjligheten att få klättra en Via Ferrata över fjället och in i Nationalparken. Men när jag kommer fram är feriebyn helt övergiven. Ute i vattnet står några konstruktioner som förmodligen en gång var älskad av lyckliga barn och barnsliga föräldrar. Nu ser det mest spöklikt ut. Och Via ferratan som börjar i  ett virrvarr av sly känns inte så tillförlitlig. Jag skippar den tror jag. :)

 

 De har inte tömt bassängen. Vattnet är illgrönt och över det svävar några glömda spöken.

 

Barnen hade sin egen lilla träveranda och gula plaststolar står lite huller till buller som om ett kalas just blivit avbruten.

Efter en lång dag i bilen. Och efter att ha hittat en annan mindre ödesmättad campingplats att sätta upp mitt tält på, längtar kroppen efter att få röra på sig. Fjällen reser som jättar runt den lilla byn Lom där jag hamnat. Bakom de nyutsprunga björkarnas skira blad skymtar jag Sognefjell.

Jag väljer stigen upp mot solvegga. Uppstigningen är brant men skogen är gammal och full av stämning.

Hrm någon tittar på mig. Det liknar Roger Andersson som brukade skata runt på asfaltsgårdarna i Ryd när vi var små. Idag är en väldigt fin och mycket erkänd konstnär. Kolla här!

 Stenen mumlar. Ord jag förstår djupt inom mig. Ord som går förbi huvudet och hittar stället i kroppen där tid inte finns.

 

I de här landskapen blir man tummeliten.

Två ögon går i kors när jag stönande stretar förbi. Min kondition är över all kritik. Jag är i sämre form än jag kunde föreställa mig. Och jag gruvar mig för att möta mitt gäng i Jostedalen som säkert är i toppform. Jag kommer att vara den som går sist och alla måste vänta på. Måste hitta något och skylla på. ;)

En röd hytta. Dagen går mot sen kväll och jag skyndar ned i Lom för att hinna köpa pizza innan de stänger. God natt.

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv