Fotodagbok 9 juni Vandringsgen?

June 12, 2017

Den här känslan att svinga ryggsäcken upp på ryggen. Spänna bältena och börja att gå. Hur kan det komma sig att det känns så bra?

Jag funderar på om det kanske finns ett vandringsgen sedan den gången vi levde som nomader. En gång berodde ju vår överlevnad på att vi kunde hitta de bästa platserna för insamling av bär och örter, villebråd och vatten. Och platser att slå läger där vi var skyddade för vind och väder. Vandring var överlevnad.

Så även om det vi är med om bara är lustvandring slår den ann en sträng inom mig. Det känns helt enkelt meningsfullt.

Vi är på väg upp till Haugafjellstölen som ligger 740 m/h. Leden är märkt med rött vilket betyder att den är ganska krävande. Här tar vi paus för att hämta andan och njuta utsikten.

 

 

Jag försöker hitta vinklar med kameran för att göra bergens storslagenhet rättvisa. Men det är nästintill omöjligt.

Längst upp på fjället ligger en liten sjö. Här pausar vi för lunch, lite yoga och några av oss tar ett dopp. Sjön är delvis fortfarande isbelagt. Men det är skönt att kyla av sig efter 2 timmars vandringen uppför fjället.

 

 

 

Här står Matty. Vår guide. Han är en bergens man. För honom är det inte de testeronstinna utmaningarna som lockar. Även om han har jobbat på strapatsrika expeditioner säger han att det känns minst lika meningsfullt att guida en grupp som oss upp på ett norskt fjäll. Han är kunnig, lågmäld och det finns inte en gnutta självhävdelse i honom. Och när han inte jobbar går han själv på tur. Då älskar man sina berg!

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv