Fotodagbok Kajakhelgen 17-18 juni Ännu ett oförglömligt äventyr!

June 19, 2017

Lördag förmiddag på Kustcamp Ekön där Ostkustenkajak håller till. Nu är alla här. Kaffet står på bordet och vi bekantar oss med varandra medan Christian vår guide och "mannen vi litar på i alla väder" förbereder det sista ute i kulissen.

Christian går igenom hur man gör en kamraträddning om någon mot förmodan skulle tippa omkull där ute. Det känns svårt att ta till sig så här när man står på land men öronen är på helspänn. Det goda i den här historien är att vi har tre stycken K2 or i sällskapet. Nej nej, inte något slags automatgevär utan en kajak med plats för två eller tre. Dessa är stabilare än din mormors plyschsoffa. Det ska alltså minst en monsun för att en sådan tippar omkull.

Vi är på väg. Vädret kunde inte vara bättre. Sol och svag vind. Alla faller in i en skön takt och paddlar på med växande självförtroende.

 Mor och dotter. <3

 Man och hustru. <3

 Anna

 Charlotte och Angela

 Christian. The master! Tekniken är viktig när du paddlar. Paddlar du rätt kan du paddla i längre tid. Det handlar inte så mycket om armstyrka men om hur du håller armarna och överkroppen. Att paddla är en helkroppsaktivitet. Utsträckta armar och att bara föra paddeln ned mot höften och aldrig bakom dig. Och att sedan låta kroppen röra sig med paddeltagen. Lägg därtill en andningsrytm där du andas igenom näsan och som anpassas till paddeltagen och du blir ett med kajaken och elementen. ;)

Trädtältet svävar som ett Ufo mellan tallarna. Det här är Skrakholmen där vi ska bo.

 Charlotte gör sig hemmastadd i sin svävande bostad.

 Hungriga som sjölejon. Christian dukar upp en härlig cous cous sallad och gubbröra. Till oss som vill ha det vegetariskt har jag gjort en lookalike med inlagd aubergine, rödlök, kokt potatis, dill och cremefraiche. Prova det i sommar om du vill! :) Receptet? Ok. ;)

Gör så här: Tärna aubergine och koka i en lage av socker, salt, hälften vatten, hälften äpplecidervinäger, hela pepparkorn och ett par lagerblad. Fyll på med så mycket vätska att du precis täcker auberginen. Koka tills den blir "genomskinlig". Häll av i ett durkslag och ta bort lagerblad och pepparkornen.

Tärna potatis och koka tills den är klar.

Blanda allt försiktigt med cremefraiche, fintärnad rödlök och finklippt dill. Smaka till med salt och peppar.

 Vänner

 Havsdisk

 Siesta

 Middagslur

 Middagslur 2

 Vänner 2

Nu kändes det skönt med lite yoga. Efter paddling, mat och siesta. Så obeskrivligt gott att stå på klipporna med blicken ut på öppet hav och till ljudet av vågorna som lugnande slår mot klipporna.

 

 Att chilla i sitt trädtält. Vild & Lugn handlar om det också. Vi utmanar oss i naturens element. Gör något vilt vi kanske inte skulle gjort på egen hand och sedan ska det finnas tid till att vara "asocial", utloggad, och att känna efter vad vi har behov för. Vi kanske inte alls vill yoga eller vara med på den där rundan i kajaken runt ön. Vi kanske bara vill ligga här och vila till ljudet av vågor och bofinksdrill.

 Dags att samlas till middag och ett glas vin för dem som vill.

 En het wok står på menyen. Christian fixar och kryddar så maten smakar som man vore i himlen!

Det är alltid samtalen i köket som är de roligaste!

 Anna fyllde år och det firas med champange! Hipp hurra!

-"Har du det bra Angela?" frågar jag. Och hon svarar:

-"Bra känns liksom som ett för litet ord just nu."

Charlotte och Catrin . Så skönt att sitta på en berghäll och äta sin mat. 

Göran

 Sommarkväll vid havet!

Solen håller på att gå ned. Klockan närmar sig 23. Vi är ivriga efter att komma ut på havet och uppleva solnedgången från kajaken.

 Sen junikväll på Östersjön.

Och så sker det. Solen rullar mjukt ned över horisontens kant. Vi sitter stilla i kajaken, baddade i rosa ljus och låter upplevelsen fylla oss. Lugn lycka.

 

Innan det är dags att krypa ned i sovpåsen är det skönt att värma sig vid elden.

 Sommarkvällsbrasa

 Att sova ute och att sova i trädtält kan vara ett blandat nöje om man inte är van. Några sov som saliga barn medan andra hade utmanats av tältets utformning och att inte sova där man brukar. Då kändes det skönt att sträcka ut sig och väcka kroppen med en timmes yoga.

 Att sitta en stund med sig själv och bara ta in omgivningens alla sinnesintryck. Havets rytmiska rörelse, vinden mot huden, solen som håller på att tränga igenom molntäcket och börjar att värma oss. Fåglarnas sång. Några får som bräker inne ifrån tallskogen. Och sedan sjunka in i en punkt av skönmjuk stillhet.

Frukost med utsikt!

Om söndagen blåste det upp och vi fick stark motvind bitvis. Jag tror vi alla stärktes av att klara strapatserna. Att lita på kajaken, oss själva och varandra. Kastvindarna var upp mot 13/sm och ibland stod kajaken nästan still i sjön hur mycket vi än tog i. Häftigt.

 Efter de hårda vindarna och krafttaget med sjön var det skönt att hitta lä och stretcha ut på yogamattan och avsluta med lite restorativeyoga.

Lunchdags. Christian säljer några snabbmåltider som heter 24 hoursmeal. Utvecklat för militären med otroligt högt näringsinnehåll (och hållbarhet...okey.....örhmm....jo, något med processen och mindre vad som stoppats i dem vid tillagning, bra tror vi ;). Gott som tusan var det iallafall. Jag rekommenderar det. I synnerhet för kajakturer när du inte behöver att bära dem i ryggsäcken, då påsarna väger en del. Fräscht och riktigt gott kryddat!

Lunchhäng innan det bär av tillbaka till Ekön och ett fantastiskt litet med både vilt och lugnt äventyr är till ände. Tack härliga människor för förtroende och skön stämning. Tack till Christian på Ostkustenkajak för kajaker, mat, guidning och turupplägg och bästa samarbetet.

Blev du sugen på att hänga med nästa gång? I augusti 12-13 augusti händer det igen! Kolla här!

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg