Husbilsbygge dag 4 med tillägg till manualen nu med bilder

September 1, 2017

Om man kunde få blåmärken av att tänka, skulle jag ha det nu inuti mitt huvud. Jag har aldrig stått inför något liknande i hela mitt liv. Och även om jag har haft god hjälp av Mister Google och personal på bygghandlarna, så är det jag som måste ta alla beslut.

Men samtidigt som jag är mörbultad både utanpå kroppen av att jobba så hårt fysiskt i genomsnitt 12 timmar om dagen och inuti huvudet av ansträngning, så vill jag inte att det ska vara annorlunda.

Det är svårt att föreställa sig att lämna över sågen när jag väl har börjat.

 Jag håller ju på med yoga, som du kanske vet. Försöker alltid testa lite nya varianter på ställningar. Här ser du en variant på sågasana. Just den här kommer dock med en varning, testa inte själv om du är nybörjare. En liten risk finns att du sågar dig i benet.

 

Jag har nu varit igång i fyra dagar, det har gjort det nödvändigt att göra tillägg till manualen jag skrev i förra bloggen.

Denna gång med lite bilder för att bättre illustrera.

 < Det finns en grund till att hantverkare använder vattenpass. Tänk också på att ställa bilen på plant underlag när du bygger.

( "Vattenpass är ett verktyg som visar om ett föremål har en viss lutning, vanligen relativt den vågräta eller den lodräta riktningen." Wikipedia)

Bilden visar lösningen på ovanstående dilemma. Istället för att riva ut hela inredningen och börja om satte jag helt enkelt på en list. Så även om inte sängen är helt plan så är listen det.

 

Tillägget till manualen blir följande:

 

 <Det finns ett danskt ordspråk som heter: "Det er der ingen der laegger maerke til når musiken spiller."

 

< Det finns en grund till att det också är utsatt millimeter på tumstocken.

109 cm är inte 99 cm eller 119 cm. 109 cm är 109 cm.

Ja, ja vilket tjat, tänkte ha kattluckan här!

 

< Det finns även en grund till att det finns centimeter angivet på tumstocken.

 

 <Om du använder till exempel tre olika typer av skruvbits. Istället för att sätta in dem i hållaren varje gång du använt dem, lägg dem i fickan eller i asken med matchande skruvar. På det viset behöver du inte gå igenom varenda skruvbits varje gång du ska borra en ny skruv.

 

 Dag fyra är över. Golvet är lagt, bänkar och sängar är färdiga. Och jag har börjat att måla.

När jag går och lägger mig är huvudet fortfarande på högvarv. Allt tänks igenom för sjuhundraåttionde gången. Jag justerar här och där för att lösa inredningen på ett mera optimalt eller snyggare sätt. Jag ligger i min säng i mörkret men inuti mitt huvud kan jag se det hela framför mig.

Pelle, (min son) kom ned om kvällen för att kolla hur det hade gått för mig. Han sade - "Nu impar du på mig mamma, var det så här du tänkte att det skulle bli!"

 

Och ja, det var det ju. Plus att saker alltid händer på vägen men utan föreställningskraft kommer man ingen vart. Och då får man tåla att det känns som om huvudet i stunder har lite blåmärken inuti.

 

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv