Jag ett Instagram!

September 30, 2017

Den senaste tiden har jag haft tankar om hur jag använder de sociala medierna och hur det påverkar mig som person. Något som gnagt i mig en tid men som jag inte riktigt fått grepp om. Men idag pressade det sig på.

 

I många år nu har jag använt de sociala medierna för att väcka uppmärksamhet omkring min verksamhet först som yogainstruktör och nu för mitt äventyrresekoncept Vild & Lugn.

 

Både Facebook, Instagram, mitt bloggande och mina hemsidor är viktiga komponenter i hur jag får min verksamhet att trivas och växa. Här fångar jag upp intresserade, likasinnade och potentiella anhängare/kunder som jag inte skulle kunna få tag i om jag använde mig av gammaldags annonsering eller ställde mig med en skylt på torget.

 

Men den senaste tiden har det känts som att jag vid att ständigt boosta "marknaden" ute i dessa medier betalar ett pris som kanske är för högt?

För även om jag inte är en kändis så "kränger" jag mina upplevelser, min vardag, mina tankar och känslor ute i ett officiellt rum för att boosta min verksamhet.

Min verksamhet och mitt privata liv glider ovillkorligen ihop då min verksamhet bygger på mina passioner.

Jag säljer ju inte häftapparater men upplevelser i naturen. Så det jag delar med mig av ute i ett officiellt rum är stora delar ur det jag upplever när jag är i naturen, vilket jag som oftast är.

 

Detta gör att jag blir mindre och mindre privat eller till och med kanske mindre personlig?

Det känns som att jag mera definierar mig utifrån mediernas outtalade lagar än inifrån min egen verklighets kärna.

 

Och detta har efterhand resulterat i att varje upplevelse jag är med om oavsett om jag är till exempel ute i naturen på egen hand eller igenom min verksamhet sker det inte längre utan att det får lagt ett Facebook, Instagram eller bloggfilter över sig.

Kort och gott jag anpassar innehåll och utseende för att det ska matcha hur jag vill att du ska se mig.

 

Min fråga till mig själv är vad detta gör med mitt liv? Och vem det nu är som lever mitt liv? Instagram eller jag?

 

 "Utsikt från Häradsskär med Instagramfilter :)"

 

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv