Att bära ved till bålet

November 13, 2017

 Idag är dagen för att göra upp eld! Att elda upp alla trästumpar och gamla träpallar, kartonger och annat eldbart som inte kom med till soptippen förra gången jag körde ett stort lass.

 

Varje gång jag gör mig av med grejer känner jag mig lättare. Och inget är så välgörande som att göra en stor eld. ( lugn jag eldar inte giftiga saker!!! :)

 

Om två veckor kommer Hjärta till Hjärta och hämtar de möbler som ungarna inte vill ha. Sedan är det dags att köra lådorna med privata papper och de få sparade värdeföremål till magasinering.

Och sedan är huset tömt. Livet såsom det varit, ett avslutat kapitel.

 

Allt jag äger och behöver finns nu i bilen.

 

Jag får lite olika reaktioner när folk hör om min plan.

Några suckar avundsamt. Några medlidsamt!

Andra stirrar på mig med ett halvfånigt leende och jag ser hur det arbetar bakom pannbenet. Hur de försöker att inte förnärma mig genom att utropa det som spontant är det första de tänker; " att herre gud du är inte helt riktig....!" ;)

 

Jag är ju förstås inte den första eller ända som packar ihop ett liv såsom vi känner det och flyttar in i en bil eller ger mig ut på resande fot.

Just nu tycker jag att det ser ut som att vi är hur många som helst men det kan ju vara för att jag bara hänger i sådana forum och facebookgrupper ute på nätet och inte de grupperna som handlar om villa, volvo, inredningstips, whiskey och charterresor.

 

Det som slår mig i dessa olika forum är hur de som väljer en annan livsstil än den gängse också  automatiskt tar på sig rollen som inspiratörer. De flesta bloggar (som jag ;) och många har you tube kanaler som de vlogar från.

 

På ett sätt blir det tröttsamt. Att vi alltid (inklusive jag själv ) måste göra sådant stort ståhej av våra "whereabouts" men idag här när jag slängde ännu en gigantisk kartong på elden där något stort har legat som jag redan glömt vad var, tänker jag att det ju faktiskt är så att vi genom vår handling tar ett politiskt ställningstagande.

 

Jag har aldrig ansett mig som en politisk person då jag alltid med en politisk person associerat till de som aktivt deltar i olika föreningar och manifestationer.

Men om jag tänker lite mera på det så tar vi ju alla oavsett vilka liv vi lever, politiska beslut dagarna i ända.

Var och hur vi bor, hur vi får vatten, värme och el. Vilka möbler vi har och vad vi äter, bilar vi kör, transporter vi använder, skolor vi väljer, arbete och roller vi har i samhället. Allt har en politisk konsekvens.

Kanske är det många som inte upplever att de genom hur de lever sitt liv tar ett politiskt ställningstagande.

Vi menar att vi gör ett ställningstagande när vi står vid valurnorna eller på jobbet när det sker omstruktureringar och vi slås av nedskärningar, men inte när vi betalar bilskatten/bilskatterna, köper ny diskmaskin eller står vid köttdisken i affären.

 

När jag tänker på det som ligger framför mig. Och när jag tänker på beslutet som jag tog för omkring 1 1/2 år sedan och alla de moment som det har krävt för att jag idag ska stå här och elda kartonger är det klart som kristall att jag även tagit ett politiskt beslut.

Att flytta in i en ombyggd Citroen Jumpy och att inte äga mera än vad som ryms i den.

Att varje dag ta ställning till hur mycket vatten jag använder. Hur mycket gasol, fotogen och diesel. Att inte ha fast adress med allt vad det innebär av kostnader. (El, vatten, värme, försäkringar och andra avtal.)

'Att ta ställning till hur mycket och vilka slags matvaror jag köper då kylskåpet jag har helt enkelt har ett mycket begränsat utrymme.

Att försörja mig på ett jobb som säljer upplevelser. Att betala min skatt men inte jobba ihjäl mig.

 

Jag har inte tagit detta beslut för att jag värnar om en specifik politisk färg men för att jag som människa tröttnat på att leva omedvetet, Trött på att leva i en upplevelse av att vara styrd av politiska och konventionella krafter som jag inte helt kan genomskåda. Att ha sålt mitt oberoende och min sinnesfrid för materiella kickar.

 

Nu har elden brunnit ned till en stor hög med värmande glöder. Solen går ned bakom träden och snön blånar i skymningen som kommer så tidigt här i november.

 

Jag tänker att jag inte vill döma andra, förnärma eller kritisera. Att mångfalden på alla vis är intressant.

Jag tänker också på att lika mycket som det ibland gläder mig att höra att jag inspirerar lika många gånger kan det trötta mig.

 

Men nu tänker jag på dig när jag skriver och lägger ännu en pinne på bålet.

Och jag skulle vilja ställa en fråga.

 

Vad har du tagit för beslut idag?

 

 

 

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv