Dröm och verklighet

December 1, 2017

Drömmar är viktlösa. Drömmar är ljusa. I drömmar finns vare sig motstånd eller att behöva välja något framför något annat. Drömmar är befriade från verklighetens tröghet. I drömmar finns inte stress, sömnlösa nätter, en utmattad kropp som är på gränsen till kollaps. Eller ett sinne som överväldigas av svåra känslor.

 

Men hur luftig drömmen än är om den är stark nog kan den verka som bränsle. Den gör helt enkelt att man på något obegripligt sätt fortsätter att sätta den ena foten framför den andra. Gör att man tar beslut, hanterar, löser, jobbar på, och när man inte tror att man orkar en centimeter längre, finns det ändå några droppar drömbensin kvar som får en upp om morgonen.

 

Någonstans i ett projekt mister man helt enkelt förnimmelsen för helheten. Som att befinna sig ute i ett gungande kärr med hög vassrugg åt alla håll. Man kom någonstans ifrån och man var på väg någonstans men det känns omöjligt att få syn på nu. Det är tungt och förvirrande. Man blir bara tvungen att klafsa vidare och hoppas att man går åt rätt håll.

 

Igår kom Hjärta till Hjärta och hämtade de flesta möblerna och grejerna. Huset är nästan tömt bortsett från några lådor som ska magasineras och det ungarna har valt att behålla i möbelväg. Pelle och jag hade vår sista kväll i huset och tillsammans som en familj som bor ihop. Från och med nu kommer vi att vara på besök hos varandra. Linus är redan väletablerade och going strong i sitt vuxenliv i Köpenhamn.

 

Det händer nu!

Det är nu det händer! Livet jag drömt om.

 

Jag köpte min bil. Jag byggde om den. Jag håller på att bygga upp en ny verksamhet och omorganiserar den existerande. Jag säger upp huset. Pelle hittar ett hem. Jag packar ihop och slänger. Jag slänger ännu mera. Ger bort. Tömmer ett hus fyllt av ett långt liv. Det jag levt innan barnen och det jag levt med barnen.

 

Jag säger det är ju bara grejer.

Jag säger det är ju bara en naturlig förändring.

Jag säger fungerar det inte kan jag ju bara göra något annat.

Jag säger så mycket.

 

Sitter i min bil. Mitt hem. Sex väl utnyttjade kvadratmeter. Här är varmt och skönt. Levande ljus och fårfällar. Dator och julmust. Lite kläder. Lite böcker. Köksgeråd för fyra. Två set sänglinne. Två set handdukar. Här finns mina ritgrejer och utrustning för friluftsliv. Här finns allt jag behöver av yogamattor och props för att kunna undervisa.

 

Jag är här nu. Det är nu det börjar. En dröm har blivit verklighet. Och verkligheten liknar egentligen inte drömmen särskilt mycket.

Verkligheten har tyngd och sår, ställer krav och innebär försakelse. Men den är verklig.

 

 

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv