Det smartaste jag gjort

May 26, 2018

Igenom glipan i gardinen ser jag hur det ljusnar ute. Jag ligger och gnuggar fötterna mot varandra och njuter värmen under täcket. Bofinken sjunger i trädet här utanför. Några får med sina lamm strosar bräkande förbi.

 

Allt samlar sig i ett ord, välbefinnande.

 

Jag ångrar ingenting. Det här är nog det smartaste jag gjort. Förutom att ha fött mina två barn.

 

Det här livet. Vanlivet. Det passar mig som handen i handsken. Under det här halvåret som jag har bott i bilen. Den hårda vintern till trots. Upplever jag att jag hittat en livsform som verkligen väcker resonans i hela mitt väsen.

Man skulle kanske tro att det här livet skulle få mig att känna mig rotlös. Men på något bakvänt sätt är det precis motsatt. Jag har aldrig känt mig mera hemma. Jag vaknar till nya utsikter men jag har mitt hem med mig. Som snigeln har sitt bo. Och i mitt bo har jag allt jag behöver. Inte en ända pryl för lite eller för mycket.

Jag har aldrig varit så nära naturen som jag är nu. Inte en skiftning i årstiderna går mig förbi. Jag har vaknat upp på fina platser i naturen. I snöstorm. I regn och rusk. Och till fina soluppgångar.

 

Djuren är nära. Jag är nära. Jag tänker på alla små hjärtan som slår omkring mig. Trollsländans hjärta. Harens hjärta. Masken och Bofinkens hjärta. Alla dessa hjärtan som slår. Och mitt som slår tillsammans med deras. Vi delar detta "rum" med varandra. Det är ingen ny känsla men den blir verkligen tydlig när jag lever så här.

 

Och så människorna. Alla dessa som vill mig så väl. Som bjuder in mig till deras hus, deras marker. Som vill dela tvättmaskiner och mat. Människor som jag aldrig kommit nära om jag fortsatt att bo i ett hus med egen tvättmaskin och grind att stänga. Jag försöker skapa balans i allt detta givande. Ge tillbaka på det sätt jag nu kan.

 

Men så är det också så att "nissen flyttar med" som man säger på danska. Mitt liv är fortsatt krångligt på det där Linneaviset. Livet slutar inte att utmana mig fast jag bor i en ombyggt skåpbil. Både inre stök och yttre. Var dag har sina utmaningar. Men jag låter det som är fyllt av näring som en kajaktur, äta lunchen under ett träd eller bara vara stilla och spana in en lom med min kikare vara den verklighet som definierar mig.

 

Och att bo i min bil gör detta enklare. Allt som kunde ta emot i ett mera konventionellt levt liv. Som bekvämligheterna i huset. Fåtöljens mjukhet. Varmvatten och snabbt wifi. Alla rummen man skulle igenom. Dörrar som skulle öppnas. Trappor att gås. Trädgården att passera. Bilen i garaget. Allt detta som tar tid och kraft från en liten impuls finns inte här.

 

Jag är helt nära nu. Jag är precis där jag ska vara. På väg.

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv