En prick i universum

July 29, 2018

Hettan är olidlig. Jag sitter i skuggan mellan staplar av bildäck och en bergvägg. Jag har just blivit serverad en kopp starkt sött arabiskt kaffe som nu balanserar på en ranglig uttjänad stol bredvid mig. Jag är hos en mekaniker i Valdemarsvik. Det är hans son som serverat mig kaffet. Som ser till att jag har det bra och att jag förstår det hans pappa säger till mig på arabiska.

Ett hjullager på vänstra framdäck är kaputt. En packbox till servon måste bytas. De ger mig körförbud.

Klockan är mycket. De stänger snart och kommer inte att hinna få tag i reservdelarna idag. Jag får lov att snigla mig ned till hamnen där det finns parkeringsplatser  men längre får jag inte köra och så ska de höra av sig när jag kan komma tillbaka.

 

I två dagar har jag nu varit här i hamnen. Mekanikern var tvungen att köra till Norrköping för att köpa reservdelar och i dag är det söndag. Så inget mekande idag heller han måste ju ha lite ledigt också.  Så först imorgon måndag kan vi kanske komma vidare.

 

Så här är jag! Inte självvalt men av nöd. Och då bilen är mitt hem är hemma där jag parkerar den. Så just nu bor jag på en parkeringsplats i Valdemarsvik..

 

Ett ögonblick får jag svindel. Alla mina vanda referenspunkter är borta. Jag är bara en prick i universum. Inget hus, eller samhälle/bygd/stad som kan agera fort och gräns. Som jag kan luta mig emot. Ingen affär, bensinstation, kiosk, hantverkare eller bilmekaniker som jag har etablerat igenkänning och jargong med.

 

Jag ser ner i vattnet och upp i himlen. Bakom mig står min bil, mitt hem och jag känner hur livet rusar i mig. Jag är sprängfylld.

 

Jag balanserar på en liten liten yta i ett stort universum. Jag äger knappt något. Här finns inga referenser som kan hejda eller distrahera livssvindeln. Och ingenting som kan distraherar mig från att förstå hur hur ofattbart och fantastiskt det är att vara i livet.

Hur ofattbart och fantastiskt det är att vara en prick i universum.

 

 

 

Please reload

Utvalda inlägg

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Senaste inlägg

January 21, 2018

December 1, 2017

November 13, 2017

October 5, 2017

September 30, 2017

Please reload

Arkiv