Längtar du efter att få vandra på mjuk mossa i en riktigt gammal skog? Att i ron mellan höga träd hitta tillbaka till lugnet inom dig? Att få vara med om sällsynta stunder som när en tjäder plötsligt lättar från marken mellan de glesa tallarna och flyger ut över sjön. Eller att se bävrarnas bo vid inloppet till en bäck. Det här är äventyret för dig som vill omslutas av natur. Vi ska till hjärtat i Tivedens nationalpark, Ösjönäs. Här ska vi vandra och yoga. Det blir ett riktigt skogsbad!

SKOGSÄVENTYRET

SKOGSÄVENTYRET

Yoga + Vandring

4-7 Oktober

Tivedens Nationalpark är en av de vackraste nationalparker i Sverige. Här råder en helt speciellt närmast förtrollande stämning.

En japansk studie visade att vistelse i skogen påverkar både vårt hormonsystem och vårt nervsystem. Att bara vara i skogen sänker produktionen av stresshormoner. Det sänker blodtryck och puls och stärker vårt immunförsvar. Japanerna kallar det skogsbad.

Och det är vad vårt skogsäventyr ska handla om. Vi ska till Tiveden och ta ett helande skogsbad.

Visst ska vi gå turer och vi ska yoga, varje dag. Och det finns möjlighet till att paddla på sjöarna och även rida men det vi först och främst ska är att bara vara i skogen och låta den här vilda gamla skogens varsamma atmosfär omhulda oss och hjälpa oss hitta lugn.

Datum: 4-7 oktober

Plats: Tivedens Nationalpark Ösjönäs, 695 97 Tived

Pris: 5 000 kr för del i flerbäddsrum och loft.

I priset ingår yoga, boende, kost, grillkväll, badtunna & sauna om fredagen, sänglinne och städ. En gemensam tur med yoga/mindfulness fredagen den 5/10.

Vi äter vår frukost i den fina matsalen på Ösjnäs. Från frukostbuffén gör vi mackor och fyller på termosarna för vår dag ute. Det kommer även att finnas snacks och fika i vårt hus. Vi lagar torsdagens och fredagens middag tillsammans. Det blir vegetariskt. På lördagen går vi på grillfest.

Det finns möjlighet att hyra kajak. Pris: Halv dag 199 kr

Det finns möjlighet att boka ridning lördag den 6/10 kl 10.00. Turen går med guide genom skogarna på särskilda ridstigar. Pris: 595 kr

PRELIMINÄRT SCHEMA

 

TORSDAG 4/10

Ankomst ÖSJÖNÄS GÅRD kl 16.00

Te kaffe snacks. Landa.

Kl 17.00-18.00 Yoga

Kl 18.30 matlagning

Kl 19.30 Middag

FREDAG 5/10

Kl 7.00-7.45 Morgonyoga

Kl 8.00 Frukost

Kl 9.30 Tur i stillhet till Vitsand där vi lunchar. Fortsätter sedan  i stillhet leden runt Trehörningen tillbaka till Ösjnäs.

Kl 16.30-18.00 Yoga

Kl 18.30 Matlagning

Kl 19.30 Middag

KL 20.30 badtunna sauna

LÖRDAG 6/10

Kl 7.00-7.45 Morgonyoga

Kl 8.00 Frukost

Kl 10.00 möjlighet att boka sig på en ridtur. Hyra Kajak/kanot eller gå egna turer.

Kl 16.30-18.00 Yoga

Kl 19.00 Ösjönäs grillfest

SÖNDAG 7/10

Kl 6.00 Morgontur

Kl 8.00 Frukost

kl 9.00-10.00 Yoga

Efter yogan finns det möjlighet att hyra Kajak/kanot eller gå egna turer. Men vi checkar ut ur rummen efter yogan kl 10.00.

Hemfärd när du känner dig redo.

INFO OM SCHEMA OCH BOKNING

Schemat är preliminärt. Väder och vind avgör turernas destination. Men vi lovar dig att få fina minnesvärda upplevelser hur som.

Priset är inkluderat allt utom din resa till Tiveden och de tillägg du eventuellt väljer att göra.

Din bokning är bindande. 

SÅ HÄR GÅR DET TILL NÄR DU BOKAR

 

Din bokningsmejl går till mejladressen contact@vildochlugn.com

Din bokning bekräftas och du får ett välkomstbrev med all relevant info och ofta medföljer en packlista.

Fakturan får du efter resan och ska betalas senast 7 dagar efter vårt äventyr.

Blir du sjuk har du givetvis ett giltigt skäl till att inte fullfölja äventyret och du blir inte fakturerad.

Kan du inte komma med av relevanta skäl och vi hittar en ersättare går fakturan vidare till denna person.

Uteblir du utan skäl och du på så vis upptar en plats som kunnat gå till någon annan kommer en faktura att skickas till dig som VILD & LUGN förväntar blir betalad.

Vi tar ingen  bokningsavgift och du betalar först resan efteråt för att vi litar på dig!

Litar på att när du bokar vet med dig att du vill och kan komma med på äventyret, samt att du accepterar betalningsvillkoren.

Du kan boka av din resa fram till 1 augusti. Därefter är din bokning bindande.

Har du särskilda önskemål gällande mat eller ange detta vid bokningen.

Bra att veta;

När du anmäler dig till Skogsäventyret är det rekommenderat att vara med på samtliga schemalagda turer och yogapass. På detta sätt skapar vi en skön stämning i gruppen. Kan du inte vara med på någon av aktiviteterna ber vi dig om att kontakta Linnea i god tid.

Om du vill komma till Ösjönäs med hjälp av buss och tåg så åker du tåg till Laxå och sen buss därifrån till Källefalls vägskäl (där hämtar vi) se här för busstidtabell. Under sommarlovet kan du fortfarande åka, det går en buss från Laxå station 17.10 och samma buss tar dig tillbaka till Laxå kl 18.00 måndag-fredag. Du kan också åka buss till Granvik (där vi hämtar) med "Skaraborgaren"

Så här hittar du till Ösjönäs med bil:

Från Stockholm - kör till och förbi Örebro (E20 söderut) ett par avfarter senare kör du av mot och förbi Askersund, ta av hö på väg 49 mot Skövde. En bit efter Olshammar står det skyltat mot Tivedens Nationalpark och Ösjönäs. Följ skyltarna mot Ösjönäs så är du strax framme! Du kan också fortsätta E20 söderut till Laxå, köra mot Askersund och sedan mot och förbi Tived, följ skyltarna mot Ösjönäs. Totalt ca 30 mil.

 

Från Göteborg - kör E20 till Skara och sedan väg 49 över Skövde, Tibro och Karlsborg – fortsätt väg 49 mot Askersund. Vid Granvik följ skylten mot Tived och sedan skyltarna mot Ösjönäs. Totalt ca 20 mil.

 

Från Malmö - kör upp till Helsingborg och ta E4 norrut till Jönköping, kör sedan längs Vättern på väg 195 över Hjo och Karlsborg. Efter Karlsborg kör väg 49 mot Askersund ca 1,5 mil och vid Granvik följ skyltarna mot Tived och sedan Ösjönäs. Totalt ca 40 mil.

contact@vildochlugn.com                  Mobil:  070 884 25 82                              Swish: 123 221 85 27                             Bank Giro 5278-4998

LogoHK.png