LUGN HELG

LUGN HELG

Bushcraft + Yoga

1-3 nov

Drömmer du om att få vara ute i naturen och komma den riktigt nära? Att få logga ut från vardagen och upptäcka några andra djupare och kanske glömda erfarenheter. Att lära hur du säkert gör upp eld, bygger ett skydd, renar vatten och håller dig varm och torr.  Kom och möt naturen och öppna dig för nya insikter.

 

Det här äventyret är speciellt och skiljer sig från Vild & Lugns andra äventyr då det inte bara handlar om stora uteupplevelser men också om att öka sina kunskaper och färdigheter i att leva med och fördjupa sitt förhållande till naturen.

 

Du får insikter i hur du hanterar och helst förebygger oförutsedda situationer när du är ute. Det gör att du kan röra dig i naturen med en större känsla av trygghet.

 

Det handlar om att skärpa sin uppmärksamhet genom alla sina sinnen- En uppmärksamhet som skiljer huvudsak från bisak, stärker din säkerhetsmedvetenhet och därmed ökar din förmåga att njuta av tillvaron i naturen. Att uppmärksamma dina fysiska och psykiska reaktioner de här dagarna öppnar även upp dörrar till en större livskänsla och en ökad medvetenhet.

 

De två första nätterna kommer vi att övernatta i skogen. Vi bor i tält och eget byggt vindskydd, oavsett väderlek. Undervisning, yogapass, mindfulnessmeditationer och egentid varvas genom dagarna.

Dag tre går vi tillbaka till campen vid lunchtid, där tilldelas du en egen skogshuggarkoja. Sen eftermiddag/kväll samlas vi för att förbereda och äta en gemensam måltid, bada bastu och umgås

Det här äventyret är ett samarbete med Johan Skullman som driver JosExperience AB, ett företag specialiserat på säkert liv i alla typer av utemiljöer. Med sina 30 år i Försvarsmakten och långa erfarenhet som militär överlevnadsinstruktör och numera som professionell produktutvecklare för bland annat Fjällräven, Hestra och Aclima så delar han gärna med sig av sina erfarenheter under de här 4 dagarna.

 

Johans undervisning kommer att mixas med stunder för yoga och mindfulness. Olika övningar i gamla och nya friluftstekniker kommer att växlas med mindfulnessövningar.

Schema:

 

Dag 1: Att göra upp eld, rena vatten, 1.hjälpen och de första mindfulness- och yogapassen.

Dag 2: Att bygga skydd, navigation med naturens egna tecken och signaler, varseblivning och fortsatta mindfulness- och yogapass fördelade över dagen.

Dag 3: Problemlösning

 

Datum: 9-12/5

 

Utrustning: Kläder och skor/kängor för utomhusbruk enligt separat utrustningslista. Viss personlig utrustning, förutom utbildningsmateriel kan lånas/hyras!

 

Pris: 6500 kr (priset inkluderar kost, logi och utbildningsmaterial)

 

Plats: Flasbjörke Södergård, Finspång

contact@vildochlugn.com                  Mobil:  070 884 25 82                              Swish: 123 221 85 27                             Bank Giro 5278-4998

LogoHK.png