YOGA FÖR ÄVENTYRAREN

En lång dags vandring i skogen, på fjället eller i bergen. En dag i kajaken eller ett par timmar på bergväggen ställer några andra behov än när vi förkovrar och utvecklar vår yoga inomhus på en kurs eller workshops.

Innan vi kastar oss ut i äventyret behöver vi kanske förbereda kroppen för vissa utmaningar, vi kanske behöver ställa in vårt fokus, hitta lugn och mod.

Och äventyraren yogar utomhus eller på en speciell plats med naturen rakt utanför dörren. Meditationen kanske vi tar i tipin till ljudet från knittrande eld i kaminen. Naturen blir på så sätt en självklar del av yogan och yogan blir en självklar del av de krav naturen ställer på oss för att uppleva oförglömliga äventyr.

KAJAKEN

Det finns väl knappt någon annat färdsätt där man känner sig både så vild och så lugn som när man glider fram över vattenytan i sin kajak.

Paddlingen tar oss så nära naturen som nästan inget annat färdsätt kan. Oavsett om vi paddlar på en insjö, fjällsjö, fjord eller hav kommer vi hem med oförglömliga upplevelser. Vild och Lugn tar med kajaken både till Östersjön, till Norges fjordar och Sveriges sjöar.

För dig som aldrig paddlat innan kommer turen att inkludera en introduktion där du lär dig paddlingens basic om inte annat skrivs i äventyrsbeskrivningen. Och när vi ger oss ut på okänt vatten har vi alltid en guide med oss.

VANDRAREN

Vild & Lugn gillar att sova utomhus. Att sova i hängande trädtält, i vanliga tält, under en tarp, i en kåta, tipi eller stuga på fjället. Det är ett äventyr i sig att sova utomhus med kanske bara en tunn tältduk mellan sig och natten. Vågors brus, vindens sus eller stillhet så djup att man inte kan föreställa sig. Att krypa ned i sin varma sovsäck. Att somna till glödernas knitter eller knirket i fjällstugans väggar och känna sig trygg mitt i vildheten det överträffar det mesta. Olika resor och koncept erbjuder olika typer av övernattning. Ofta sker ett mix. Oavsett vad blir det ett äventyr!

Att vandra, oavsett om det är i skogen, längs kusten, på fjället eller i bergen ger lugn åt det stressade och rastlösa och frigör det tama och instängda.

Att ha en hög himmel över sig, susande trädkronor eller att skåda ut i en fjärran horisont med blånande fjälltoppar ger både sinnesro och sinnesskärpa.

Att gå länge med ett mål i sikte, med lätt eller tyngre packning ställer krav på vår uthållighet och stärker oss. Det är skönt när det inte är så lätt, när vi måste hitta våra reserver. Och det är skönt efter några strapatser när det blir lätt igen.

Vi vandrar alltid säkert och på de mera krävande vandringarna alltid med en guide.

Fri som fågeln

När Vild & Lugn drar på äventyr är det alltid med tanken att du ska få uppleva något helt unikt. Det lugnande i orörda vilda landskap. Det grundande i att få använda sig av kroppen för att ta sig fram antingen genom vandring, paddling eller klättring. Och på varje äventyr tar vi hjälp av yogan för att landa och för att må bra i både kropp och sinne.

contact@vildochlugn.com                  Mobil:  070 884 25 82                              Swish: 123 221 85 27                             Bank Giro 5278-4998

LogoHK.png